keresés

fontos, érdekes

jtemplate.ru - free extensions for joomla

kapcsolatok

jtemplate.ru - free extensions for joomla

levél az egyesületnek »


Nemzetközi versenysorozat a Havasszépe SE
közreműködésével

részletek »
eredmények (2014/15) » 
közös honlap »

Egyesületünk fontos feladatának tekinti, hogy folyamatosan lehetőséget biztosítson tagjai számára tudásuk bemutatására és megmérettetésére – aminek legjobb színtere a verseny. Rendszeresen részt veszünk ISU szintű, valamint rekreációs kategóriákban meghirdetett hazai és nemzetközi versenyeken, sőt, a Havasszépe SE és Jégszínház maga is rendez versenyeket: a Kelet-Magyarország Kupa és az Avas Kupa egyre rangosabb műkorcsolya-seregszemlének számít.

Néhány fontos tudnivaló a versenykövetelményekről

Az ISU szintű versenyek jellemzője, hogy a korcsoportokhoz a magas szintű konkrét követelményeket, vagy azok alsó szintű jellemzőit írják elő a mindenkori nemzetközi szabályoknak megfelelően.

A nemzeti szövetségek által kiírt ISU kategóriájú versenyek előírásai a nemzetközi előírásoktól kisebb mértékben eltérhetnek, a nemzeti sajátosságok, pillanatnyi helyzetek, érdekek figyelembevételével.

A zeneválasztásban szólisztikus zene nem megengedett. Az előadáshoz más eszköz nem használható. Értékelésében a technikai tudás kap elsődleges hangsúlyt.

Az egyesületek által szervezett és kiírt versenyek jellegüktől és céljuktól függően igazodnak a nemzetközi és nemzeti előírásokhoz, de attól eltérőek is lehetnek.

A rekreációs versenyek jellemzője, hogy a korcsoportokon belül is több technikai szintet jelölhetnek meg (bronz, ezüst, arany kategóriák) és a technikai előírásokat felülről korlátozzák. A zene választásában nincs korlátozás. Az előadáshoz egyszerű (balesetmentes) eszközök felhasználhatók, a ruházat jelmez jellegű is lehet. Értékelésében a technikai tudás és a kifejező előadás azonos súllyal jelenik meg.

Az interpretatív versenykategóriák előírásai általában megegyeznek a rekreációs kategóriák előírásaival, de statikus, jégre helyezett tárgyak, kellékek is használhatók, meghatározott mértékben. Értékelésében a technikai tudás mellett az előadásmód, annak kifejező ereje kap nagyobb hangsúlyt.

Egyes országok csoportos interpretatív versenyeket is meghirdetnek (pl. Olaszország). Előírásai a minimum létszámot, időtartamot, és a jégre helyezhető tárgyak, kellékek, díszletek jégfelületet elfoglaló felső határát határozzák meg. Értékelésében az előadás egésze, annak kifejező ereje, dinamikája és egysége, valamint a csoport korcsolyázó tudása, és adott elemek szinkronitása adják a fő szempontokat.

Copyright © 2010 – Havasszépe SE és Jégszínház – Minden jog fenntartva – All Rights Reserved
készítette: Inform-Line Stúdió Kft.Impresszumadmin